Booking.com
top of page
  • Yazarın fotoğrafıBalondan Dünya

İğneada Gezi Rehberi

Güncelleme tarihi: 3 Eki 2022

İğneada, Bulgaristan sınırında ve Trakya'nın son noktası. Buradan beklentiniz bolca gezecek yer, unutulmayacak manzaralar, süslü mekanlar ve konsept fotoğraflar olmasın. Oldukça huzurlu, kafa dinlemeli, az insanlı bir tatil için iyi bir alternatif. Yaz dönemi giderseniz biraz daha kalabalık olabilir ve denizin aşırı güzel olduğunu görebilirsiniz 🤗


Bizim yolumuz bir Eylül sonunda İğneada'ya düştü. Hem sezon kapanmış olduğu hem de covidin biraz civcivli zamanları olduğu için oldukça sakindi.



ULAŞIM REHBERİ

İstanbul'dan yaklaşık 3.5-4 saat süren bir yolculuk sonrası İğneada'ya varıyorsunuz.

Özel araçla olduğu gibi Avrupa yakasından otobüs ile de gidebilirsiniz.


KONAKLAMA REHBERİ

Öncelikle belirtmek isteriz ki konaklama için çok büyük lüks beklememek gerekiyor. Otel sayısı az, zaten çoğunluk buraya kamp için gidiyor ⛺


- Sahilde 1 tane 5 yıldızlı otel var, İğneada Resort Hotel.

- Bir de geçen yıllarda açılan glamping alanı var, Longosphere. Onun dışında çoğunluk ücretli ve ücretsiz kamp alanları mevcut.

- Sahilde, merkezin dışında, Longoz ormanında ve Mert Gölü Mesire Alanı'nda kamp alanları mevcut. Mert Gölü Mesire Alanı'nda ışık, tuvalet, güvenlik görevlisi yok.

Sahildeki kamp alanlarına da baktığımızda en düzgünü önceden Bay Edi'nin işlettiği İğneada Kamp ve Karavan Alanıydı. Biz de konaklamayı burada yaptık. Yoğun dönemde araç gürültüsü ve tuvalet - duş kuyruğu çok olabilir. Ancak sezon dışı için sakin. Kuş ve dalga sesleri eşliğinde bir konaklama yapabilirsiniz.

- Konaklama için kişi başı gecelik 40 tl verdik (2021 Eylül).



YEMEK

Yemek için seçenekler çok fazla değil. Küçük bir merkezi var; burada da köfte, ev yemeği gibi alternatifler bulunuyor. Sahilde ise meyhane benzeri, deniz mahsülleri ağırlıklı restoranlar var.


Bizim tatil boyu tercihlerimiz:

- Rota Balık Restorant – Konumu ve manzarası çok güzeldi. Lezzetler de standart.

4 yıldız veririz.



- Limanköy Uğur'un Yeri (kahvaltı) – Hem içerik hem de lezzetleri beklentilerimizi karşıladı. Salaş ortamı ve uzaktan deniz manzarası ile de kalbimizi kazandı. 5 yıldız veririz.


- Balaban Dondurma – 3 yıldız veririz, o da sahibi ve sunumlar için. Dondurma ve supanglenin tadını beğenmedik.


- Dobrodisli Rumeli Köftecisi – Güveç yoğurdu, piyazı, köftesi hepsiiii geçer not aldı.

5 yıldız veririz.



GEZİLECEK YERLER VE YAPILACAKLAR

Önceden de belirttiğimiz gibi gezilecek yerler kısıtlı. Bol bol doğa ve doğa aktivitesi mevcut 🌲



- Fransız Feneri – Fransızlar tarafından yapıldığı için bu ismi almış. Bulgaristan'a en yakın noktalardan. Fener gezilmiyor. Üstüne de yazı yazıp tüm tatlılığı ve fotojenikliği bozulmuş olsa da denize karşı derin bir nefes almaya gidebilirsiniz.



- Beğendik Köyü – Bulgaristan komşusu bu köy tenekede tavuğu ile meşhurmuş. Biz gitmedik ama vaktiniz bol ise uğrayabilirsiniz.


- Longoz Ormanı – İğneada'ya gitmenin asıl nedeni. "Subasar" ormanları olarak da geçen, içerisinde Mert Gölü dahil 4 göl bulunan koca bir orman. Mert ve Hamam göllerine arabayla ulaşım var, yollar bozuk. Ormana giriş ücretsiz. Yürüyüşe çıktığınızda kaybolma ihtimali yüksek diyorlar, dikkatli olun. Biz Mert ve Hamam Gölü'ne gittik. Diğer göllerin yolu bize de karışık geldi açıkçası.



- Mert Gölü Kuş Gözlem Kulesi – Longoz Ormanları içerisinde orman, göl ve çevresindeki yaşamı gözlemlemek için güzel düşünülmüş bir yer. Yanınızda dürbün bulundurmanız iyi olabilir.



- Mert Gölü – Kano, İğneada'nın başlıca aktivitelerinden. Bunun için durağınız da Mert Gölü. Ormana ulaşım için de kullanabilirsiniz burayı. Kişi başı 50 tl (2021) vererek burada ve ormanda 1.5 saatlik bir gezinti yapabilirsiniz ama hiç kürek çekmediyseniz turu tamamlamak zor. Bizimki gölün ortasına gidip gelmek kadar kısa sürdü. Ormana kanoyla girme planınız yoksa, sadece gölde dolaşacaksanız günbatımı çok güzel bir zaman.



- Dupnisa Mağarası – Yolu uzun, bozuk ve zahmetli olsa da hiç pişman olmadık gittiğimize. Yolun sonunda Trakya’nın en uzun ikinci, turizme açılan ise ilk ve tek mağarasına varıyorsunuz. Sulu ve kuru alanlar mevcut. Toplam uzunluğu 2720 mt; ancak gezilebilir alan 450 mt, yaklaşık olarak yarısı Sulu yarısı da Kuru Mağara olarak adlandırılan bölümler. Kuru Mağara oluşumunu tamamlamış ama içinde sürekli akan yer altı nehri ile Sulu Mağara oluşuma devam ediyor. Oluşumlar yer yer muazzam denebilecek güzellikte ve içerisi buz. Mağara girişi 20 TL (2022), Müzekart geçerli değil. Dış kısımda büfe, yerli pazarı ve tuvalet mevcut.




- Deniz keyfi - Son günümüzde şıkır şıkır ve hafif serindi derin. Yüzmesi çoook keyif verdi 😍 Plajı da çok güzel. İşletmeler duş konusunda destek oldular.


⭐Son önerimiz ise dönüş yolunda vaktiniz varsa Kıyıköy tarafına da uğrayabilirsiniz :)

Gelecek yazılarda görüşmek üzere. Bizi buraya tıklayarak Instagram'dan da takip etmeyi unutmayın.



Keyifli geziler,

Hazal&Enes














#balondandunya #iğneada #iğneadagezilecekyerler #iğneadadaneyenir #iğneadagezisi #iğneadagezirehberi #iğneadageziyazısı #türkiyedegezilecekyerler #iğneadaneredekalınır #gezginçift #gezirehberi #geziblogu #gezigünlüğü #geziblogger #seyahatblogu

33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page