Balondan Dünya
Selimiye Gezi Rehberi: Yolumuz Mavilikler
Güncelleme tarihi: 17 Eki 2021

Yaz yaklaşırken bir yaz tatili rotası olarak Selimiye vakti 🎈
1 hafta boyunca Selimiye'de geçirdiğim tatilden bahsedeceğim ve blogta ilk defa Enessiz bir tatilin detaylarına yer vereceğim, hadi başlayalım 🖐
ULAŞIM REHBERİ
Hava yolu ile gidecekseniz Dalaman veya İzmir üzerinden Marmaris-Selimiye'ye ulaşmak mümkün. İzmir'den araçla 3 saate yakın, Dalaman'dan araç ile 2 buçuk saate yakın sürüyor. Aracınız yoksa servisler ile ilk olarak Marmaris'e gitmeniz gerekli.

En kolay ulaşım yolu Dalaman Havalimanı'na uçup, oradan servisler ile Marmaris otogara ve otogardan da Selimiye dolmuşuna binerek gitmek😇
Havalimanından Havaş veya Muttaş servislerine binebilirsiniz. Aynı yerden kalkıyorlar ve ücretleri de aynı. 90 dk kadar süren bir yolculuk sonunda Marmaris Otogar'a varıyorsunuz. Bozburun-Selimiye dolmuşları ile de yaklaşık 1 saatlik yolculuk sonunda Selimiye'de oluyorsunuz. Dolmuşlar sizi sahil şeridindeki otellere bırakıyorlar.
KONAKLAMA REHBERİ
YUKARIDAKİ LİNKTEN TELEFONUNUZDA VEYA TARAYICINIZDA VPN AÇARAK ARAMA VE REZERVASYON YAPABİLİRSİNİZ 🙌
Çok güzel otellerle dolu bir yer Selimiye. Kocaman oteller yok; küçük, butik..Her bir otel sessiz sakin; çünkü ses kargaşası olmaması için müzik çalınması yasak 🙈 Çalan oteller de çok kısık sesli ve sakin parçalar çalıyorlar. Tepede olan otellerin inanılmaz güzel manzaraları var; ancak sahilde yerleri yok genelde, kendi alanlarında havuzları mevcut. Sahildeki otellerden de merkeze yakın olanların daha kısıtlı plaj alanları var veya yat limanına yakınlar. Bunları göz önünde bulundurunca geliyor otel önerileri:
- Mavi Deniz Selimiye: Merkeze yürüyerek 20 dk. Kendi plajı, iskelesi var. Hatta akşamları iskeleyi meyhane yapıyorlar; ah o manzara, o tatlı yaz akşamı ve o lezzetler 💖 Temiz, şezlonglarda köşe kapmaca oynamayacağınız, kendinizi oldukça rahat hissedeceğiniz ve öğlen-akşam güzel lezzetler ile karın doyuracağınız bir yer. Sabah kahvaltıları da "serpme kahvaltı" şeklinde.
(NOT: Az önce 2019 senesine ait birkaç olumsuz yorum okudum, önceden de gitmiş olanların yorumlarını hesaba kattım, temizlik vb değil ama hizmet anlayışı konusunda biraz değişim varmış, onu da belirtmiş olayım.)
- Selimiye Mavisi: Merkeze yürüyerek 15 dk. Kendi plajı, iskelesi var. Yine temiz, şezlonglarda köşe kapmaca oynamayacağınız ve kendinizi rahat hissedeceğiniz bir yer. Kahvaltı "açık büfe", oldukça iyi; ancak yemek kısmında biraz zayıf kalıyorlar. Bir diğer belirtmek istediğim nokta ise (özellikle güneşlenmeyi sevenlere) güneş batmaya başladığında koyun ilerisindeki otellere göre daha çabuk gölgede kalıyor.
- Delice Selimiye: Merkeze daha yakın ve kendi plajı var. Plaj kısmı dar ve limana yakın. Üst üste birkaç sene gidip, çok seven arkadaşlarımız var. Ortamından, işletmeden ve tatlarından çok memnun kaldılar.
- Narlı Pansiyon: "Deniz kenarı mühim değil; bahçesi olsun, yeşili olsun, kafa dinleyeyim" diyorsanız o zaman adresiniz burası. Temiz, rahat, sakin bir ortamı var ve güleryüzlü bir aile tarafından işletiliyor. Kahvaltısı güzel. Merkeze yakın. Burada kalırsanız sahildeki diğer plajlardan yararlanabilirsiniz.
- Loca Hotel: "Deniz kenarı mühim değil; manzaralı olsun, romantik olsun, havuz da yeter" diyorsanız direk adres. Çevremizde gidenlerin de hep övgüyle bahsettiği sahipleri, tatları ve ortamı var. Burada kalırsanız sahildeki diğer plajlardan yararlanabilirsiniz; gün içinde birkaç kez servisleri oluyor sahil kısmına.
- Beyaz Güvercin: Deniz kenarı otellerden, biraz daha 5 yıldızlı otel havasında. Bizzat giden tanımamakla birlikte, yorum ve fotoğrafları insanın aklını çelen bir yer. Ancak biraz daha bütçe ayırmanız gerekiyor konaklama için.
YEME - İÇME REHBERİ
- Mavi Deniz Restorant: Rakı, balık, meze için tercih edebilirsiniz. Manzara harika, ortam sakin, lezzetler de oldukça iyiydi.
- Beyaz Ev: Selimiye'nin meze, sulu yemek bulabileceğiniz neredeyse tek yeri. Küçük tatlı bir bahçesi, pembe-beyaz döşenmiş ev gibi ortamı ve lezzetleri ile öne çıkıyor. Fiyatlar da şişirilmiş değil. Ciğeri, vişneli sarması, kabak çiçeği dolması oldukça lezzetli. Bir de dondurmacısı var, orası da yorumlarda övülmüş.
- Mavi Pide: Selimiye'nin en meşhurlarından. Hakkını da veriyor. Ortam çok güzel, çalışanlar düzgün. Pideleri de oldukça lezzetli; tatlı pideleri de öyle. Bir ballı tahinli pidesi var kiii, inanılmaz!
- Badem Mantı: Oldukça meşhur Selimiye'de. Yemek şart mı derseniz değil. Ne çok harika ne de vasat. Normal lezzette bir mantı.

- Losta Tatlıcısı: Meşhur "losta tatlısı"nın adresi. Losta, Selimiye'nin eski adı; tatlının adı da buradan geliyor. İçinde keçi peyniri olan, tarçın ve fıstıkla servis edilen bir baklava aslında Losta tatlısı. Ama oldukça lezzetli.

- Paprika: Tatlııı ❤ Çeşit çeşit ve lezzetli. "Pişmaniyeli tiramisu" ve "Guinness" yemiştim. Özellikle Guinness bir muhallebi için oldukça enteresan, içeriğini adından da tahmin edebilirsiniz 🍺 Bir de meşhur "çilekli limonata"sı var; onu deneme şansım olmadı.
- Kandil Restorant Şafak Usta'nın Yeri: Rakı, balık, meze için tercih edebilirsiniz. Bozburun'da. Selimiye'den kalkan dolmuşlar ile gidip sahile indiğinizde bulabilirsiniz burayı. Lezzetler iyi, fiyatlar fena sayılmaz.
- Okyanus Pastanesi: Bozburun'un meşhur bir pastanesi. Gerçekten de lezzetli unlu mamuller için bir uğrayın derim.
GEZİLECEK YERLER
- Tekne turu: Marmaris bölgesindeki koyların güzelliği malum, bu turlar da sizi o güzelliklerin birkaçına götürüyor. Merkezdeki tekne turu stantlarına uğrayıp birini seçebilirsiniz. Sığ liman, Manastır (Kamelya/Kameriye Adası), Dişlice (Aşk Adası), Bencik Koyu, Akvaryum koyu, Perili Ev'i kapsayan çok güzel bir tur yapabilirsiniz. Yemek ve kahve servisi de olan bu turlar ile çok güzel koyları gezebilirsiniz.
Çoğunluk yatların yanaştığı Bencik koyunda ve gezmenin yüzmekten daha anlamlı olduğu Manastır'da yüzme molası vermemiştik; Manastır'da keçileri fotoğraflamanız, manastırı gezmeniz ve dilek ağacında dilek dilemeniz ile vakit geçiyor. Yüzme molası verilen yerlerden özellikle Sığ Liman ve Dişlice'ye bayılmıştım.
(Sırası ile fotoğraflar: 1 Sığ liman, 2-5 Manastır, 6-7 Dişlice (Aşk Adası), 8 Perili Ev, 9 Akvaryum Koyu)
- Kız Kumu: Denizdeki 3 metre genişliğinde 600 metre uzunluğundaki sığlık alan sayesinde denizin ortasında yürüyebilirsiniz. Tabi ki bu plajın da efsanesi bir aşk hikayesi; fakir balıkçı ile kralın kızının. Özel aracınız yoksa Selimiye'den Marmaris'e giden dolmuşlar buradan geçiyor, onları kullanabilirsiniz.
- Turgut Şelalesi: Yaz sıcağında serinlemek ve biraz doğanın içine girmek için iyi bir alternatif. Ancak ulaşım için özel araç gerekiyor.

- Bozburun: Marmaris'in Selimiye'ye çok benzeyen bir mahallesi. Selimiye'den daha da sakin bir yer. Bir akşam yemek için uğranabilir.
BEN NE YAPTIM?
✈🚌Dalaman'dan toplu taşıma ile Selimiye'ye ulaştım.

🏡7 gecelik konaklamamın 4 gecesini "Mavi Deniz"de, 3 gecesini "Selimiye Mavisi"nde yaptım.
⛵1 günümü tekne turuna ve 1 akşamımı Bozburun'a ayırdım.
🌆Her akşam merkeze yürüdüm, dolaştım ve döndüm. Merkezde ve merkeze doğru çok tatlı dükkanlar var; onları gezmeyi de ihmal etmedim.
😎İnanılmaz bir denizde yüzdüm, harika bir manzaraya uyandım ve acayip kafa dinledim.
🍀Çok yorulduğum bir seneydi dolayısıyla tüm bu sakinlik bana çok iyi geldi. Ancak daha fazla hareket, biraz daha gece hayatı ve akşam için çok fazla seçenekli bir yer istiyorsanız Selimiye ilk tercihiniz olmayabilir 🙈 En azında Marmaris ve civarında bir yerlere gidecekseniz 2-3 gecenizi bu huzura mutlaka ayırın.
Bizi buraya tıklayarak instagramdan da takip etmeyi unutmayın😍
Keyifli geziler 🎈
Sevgiler,
H.
#gezi #seyahat #tatil #gezirehberi #tatilrehberi #gezgin #gezginçift #blog #geziblogu #geziyazısı #tatilyazısı #tatilönerisi #selimiye #türkiye #selimiyegezirehberi #marmaris #marmarisgezilecekyerler #türkiye #türkiyegezilecekyerler #balondandünya