Cover Image for Brugge Gezi Rehberi

Brugge Gezi Rehberi

0
638 görüntülenme

Bu yazımızda size Avrupa’nın gerçek manada çikolata kokan şehrinden bahsedeceğiz 🍫

Mart ayında yaptığımız gezimizi aslında her mevsim ve kısa ya da uzun süreli yapmak mümkün. Sadece Brugge’e gidebileceğiniz gibi Brüksel – Brugge – Ghent turu da yapabilirsiniz.

ULAŞIM

Brugge’e ulaşım için en yakın havalimanı Brüksel’de bulunuyor. Uygun fiyatlı uçuşların olduğu Charlorie Havalimanı. Biletlerinizi aldıktan sonra “busradar” üzerinden de tüm otobüs ve tren biletlerinizi ayarlayabilirsiniz. Flibco ,Flixbus , Omio üzerinden de biletleri ayarlamak mümkün.Biz Charlorie Havalimanı’ndan Flibco ile Brugge’e geçtik. İstanbul-Brüksel arası uçuş 3 saat 30 dk sürüyor, Charlorie Havalimanı-Brugge arası otobüs de 2 saat 10 dk sürüyor direkt gidiş olursa. İkisi arasında bekleme payı olabilir. Biz 14.00 uçağı ile gitmiş 17.00 otobüsüne binmiştik.

KONAKLAMA

BRUGGE’DE OTEL ARAYIN :))

Konaklamak için oldukça merkezi olan Ibis Budget Brugge Centrum Station ’ı tercih ettik. Flixbus’ın indirme noktasına yürüme mesafesinde; Brugge merkez tren istasyonunun yanı başında. Standart odası tercihimiz oldu. Biraz küçük-orta karar bir oda; TV yok ama 1 gececik yatmaya gittiğimiz için pek takılmadık. Temizlik, ilgi alaka, konum oldukça iyi. Kahvaltı tercih etmedik.

Çift kişilik odasında yer bulabilseydik tercihimiz Snuffle Hostel olacaktı. Konumu Brugge’un gezilecek alanlarının içinde, Enes Erasmus’a gittiğinde burada konaklamış ve çok sevmişti. Sonrasında arkadaşlarımıza önerdik, onlar da çok memnun kaldılar.

Diğer önerilerimiz:

  • St Christopher’s Inn The Bauhaus
  • Charlie Rockets

GEZİLECEK YERLER

📷 Markt meydanı – Brugge’ün tam merkezi. Çan kulesi (Belfort), bölge mahkemesi binası, rengarenk binaları ve cafeleri ile turunuzu başlatabileceğiniz nokta. Faytonlar ile gezilerin de başlangıç noktası.

📷 Burg meydanı – Brugge’ün yönetim merkezi; Markt Meydanının hemen orada. Belediye binası, polis teşkilat binası, sanat müzesi ve Kutsal Kan Bazilikasına ev sahipliği yapıyor.

📷 Kutsal Kan Bazilikası – 2 kilise bir arada. Oldukça değerli eserlere de ev sahipliği yapıyor.

📷 Begijnhof – Brugge’ün açık ara en huzurlu yeri.

📷 St.Jan Hastanesi – Günümüzde sağlık müzesi olarak kullanılan 800 yıllık bir hastane.

📷 Yel değirmenleri (Sint-Janshuismolen) – 1770 yılında yapılan ve hala un üretiminde kullanılan tek değirmen.

📷 Minnewaterpark (Lake of Love) – Minna ve Stromberg’ün aşk efsanesiyle anılan park ve göl. Brugge’ün en güzel yerlerinden.

📷 ***Çikolata müzesi + Kızartma müzesi + Bira müzesi – Markt yakınlarında ünlü lezzetlerin müzelerini bulabilirsiniz. Bizim gezi planımızda yoktu.

📷 ***Koningin Astridpark – Burası bir manastır bahçesi ancak manastır artık yok. Genelde çocuklu aileler için önerilen bir park. Bizim gezi planımızda yoktu.

📷 ***St.James’ Kilisesi – Gothic mimarinin 1240’ta yapılmış bir örneği. St. Jacob’s Church olarak da biliniyor. Bizim gezi planımızda yoktu.

📷 Tüm sokakları – Gezin, her yerini gezin!

*** Daha fazla vakti olanlar için gezilmesini öneririz 😉

Küçücük bir şehir olması ve her yerin iç içe bulunması sayesinde tüm noktaları rahatlıkla gezebiliyorsunuz. Aralarda saklanmış güzel evler ve manzaralar için ise sokaklara bir dalıp çıkmak gerekiyor.

YEME – İÇME

Kriek Max içmeden, sokakta soslu patates yemeden ve midye-patates keyfi yapmadan dönmeyin mesela bizce 😎

🍴 House of Waffles: İlk waffle deneyimimizin oldukça lezzetli sonuçlandığı yer. Hemen Markt’a çıkan yol üzerinde.

🍴 Ginger Bread Cafe: Kahvaltı için tercihimiz oldu. Türk kahvaltısına oldukça yakın, çok tatlı ve lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

🍴 Chez Albert: Brugge’ün en meşhurlarından. Meşhur olmanın da hakkını veriyor. Burada da yedikten sonra anlıyoruz ki bizim wafflelardan gerçekten farklı waffleları. Daha çıtır daha tatlı, ne bilelim bi güzel yani 🤩

🍴 EspressoBar: I Love Coffee – Kahve molasııı ❤

🍴 The Potato Bar: Midye, patates ve vişneli biranın ortak noktası. Patatesin üzerine istediğiniz malzeme ve sos ile siparişinizi verip keyifle yiyorsunuz.

🍴 Leonidas: En meşhur çikolatacıları.

🍴 Dumon: Çikolataları gerçekten çok lezzetli. Enes Erasmus’tan dönerken bana buradan almıştı çikolataları; hala tadı damağımdadır.

🍴 Stefs: Bizim bu gidişimizde denediğimiz çikolatacı. Galiba çikolatayı kötü yapan bir yer yok burada 😄

👫 Bizim gibi hafta sonu tatiline gideceklere bizimki gibi bir gezi planı önerebiliriz.

1. GÜN

İlk günümüz geç bir saatte başladı; otele varıp çıkmamız 19.30-20.00’i buldu. Hemen Markt Meydanına doğru yürüyüşe çıktık. Mevsim itibariyle biraz ıssız, biraz ıslak ama yine de güzeldi✨

Akşam yemeğimiz meşhur soslu patatesleri ve tabi ki waffle oldu 😉 Waffle’ı “House of Waffles”tan aldık. Oldukça iyi bir başlangıçtı. Sonrasında Markt meydanını turlayıp, nerelerde neler var diye bakıp alışveriş caddesi üzerinden otele döndük.

2. GÜN

Uzun bir gün olacağı için ilk işimiz güzel bir kahvaltı oldu. Ginger Bread Cafe’de içimize aşırı sinen kahvaltımızı yapıp hemen turlamaya başladık.

Yine ilk adres Markt Meydanı ve Belfort Tower oldu. Çan Kulesi (Belfort) Brugge’e kuşbakışı bakabileceğiniz nokta, bu keyif için 366 basamak çıkmak ve bir ücret ödemek gerekiyor. Belfort’tan çıktığınızda sizi at arabalı bir meydan, Brugge’un klasik mimari yapısı ve kalabalık karşılıyor.

Burg ise sıradaki meydanımız. Markt’ın kardeş meydanı gibi hemen yanıbaşında. Bu küçük meydanda Kutsal Kan Bazilikası ziyaret noktamız oldu. Küçük ama gösterişli. Gezmesi çok vakit almıyor; listeye alınmalı. Meydandaki kemerli yoldan geçerek gezintimize devam ettik. Yol üzerinde küçük dükkanlar, vitrinlerinde çeşit çeşit el işleri ve danteller var. Brugge’ün diğer meşhur parçaları.

Yürüyüşümüze Meestraad Köprüsü ile devam edip nehri boydan boya turladık. Meestraad Köprüsü kanal manzarasının en güzel olduğu noktalardan biri 📷 Fotoğraf kısmını halledip meşhur Quay of the Rosary’nin orada küçük başka bir fotoğraf molası verdik. Burası da Brugge’ün en çok fotoğraflanan noktalarından. Eskiden bir “tuz ticareti limanı” olan bu yer şimdi birçok tekne turunun başlangıç noktası. Hem sabah hem akşam fotoğraflama şansımız oldu. 2 nehrin birleştiği ve Brugge’ün klasik binalarını sıra sıra barındıran bu nokta fotoğraflamak için gerçekten uygun.

Rotamız Onze Lieve Vrouw (Our Lady Church) ve Sint-Jan Hastanesi. Sint-Janshospitaal 800 yıllık bir geçmişe sahip. Eski dönemlerde seyyahları, gezginleri ve fakirleri tedavi amacıyla kullanılmış. Bugün ise hastanenin bahçesinde turlayabilir ve içerisindeki sağlık müzesini, eczanesini, şapelini gezebilirsiniz. 2019 yılı fiyatı 12 Euro.

Buradan sonra da Enes’in beni en çok götürmek istediği yere Begijnhof’a doğru yürüyüşe çıktık. Stadsbestuur van Brugge ve Malpertuske’nin oradan geçip Zonnekemeers – Walplein – Wijngaardplein rotası üzerinden bir sürü tatlış dükkan eşliğinde kuğularla dolu bir parka ve oradan da Begijnhof’un girişi olan Sashuis’e vardık. Begijnhof bambaşka bir dünya. Brugge içinde huzurdan daha huzurlu bir bahçe, bembeyaz evler ve çiçekler, uzun uzun ağaçlar ile karşılıyor sizi burası. Begijnhof 1245 yılında “Beguin”lerin yani manastır dışında yaşamak isteyen bekar veya dul dindar kadınların/rahibelerin yaşam alanı olarak kurulmuş. Günümüzde artık beguin kalmamış olsa da St. Benedict Tarikatına bağlı kadınların yaşadığı bir alan burası. Dolayısıyla gezerken sessiz olunması gerekiyor, şehirde bulabileceğiniz en huzurlu yer olmasının sebebi de bu 💕 Alan içinde bir kilise, müze olarak beguin evlerinin bir örneği ve hediyelik eşya alabileceğiniz bir yer var.

Minnewaterpark hemen yanıbaşında isterseniz hemen oraya geçebilirsiniz, biz sona bırakmayı tercih ettik. Küçük bir ara öğün molası verip sokaklarda dolanmaya başladık. Espresso Lab’da kahve molası sonrası Kruispoort’a gittik. Buranın devamı sizi daha modern bir şehre bağlıyor. 2 defa yok edilen bu kapıdan 3.kez yapılan günümüze kalan🙈

Hemen yanında ise 3 adet değirmen var. Hollanda – Belçika gibi ülkelerin simgesi adeta değirmenler. Sint-Janshuismolen halen kullanılmakta olan. Diğerleri ise ona benzer inşa edilmiş ancak kullanılmıyor ve gezilemiyorlar. Buradaki fotoğraf molamızdan sonra sokaklarda kaybola kaybola merkeze yemeğe geçtik. En son Minnewaterpark’a yürüdük. Böylesi güzel manzaralı park da zor bulunur gerçekten, kendinden romantik bir oluşum 😍 Aşırı romantizm yüklenip Gent’e gidecek trenimize yetişmek üzere adımlarımızı hızlandırıyoruz.

Gezinizin tüm detayları için https://www.visitbruges.be/en sitesi de oldukça faydalı olacaktır.

Brugge’den ayrılma vakti geldiyse buraya tıklayarak Ghent gezi rehberimizi okuyabilirsiniz.

Bizi buraya tıklayarak instagramdan da takip etmeyi unutmayın😍

Keyifli geziler🎈

Sevgiler,

H&E


Diğer yazılarımıza bir bakın!

Cover Image for Budapeşte Gezi Rehberi
balondandunya
balondandunya

Budapeşte Gezi Rehberi

Her yönüyle Budapeşte yazımıza bekliyoruz 🙂

Cover Image for Viyana Gezi Rehberi
balondandunya
balondandunya

Viyana Gezi Rehberi

36 saatte Viyana’yı nasıl gezdik 🙂