Cover Image for Göcek Gezi Rehberi

Göcek Gezi Rehberi

0
537 görüntülenme

2020 senesi, iyi mi kötü mü olduğu belli olmayan ama kötüye yakın bir sene olarak devam ederken en büyük ihtiyacımız hayalimizdeki yaz tatilini yaşayabilmekti ✈ Biraz daha izole bir tatil ihtiyacı bu senenin olmazsa olmazıydı; ama ev kiralayıp o şekilde tatil yapacak gibi de değildik. Hal böyle olunca en sakin tatil yapabileceğimiz yerleri düşünüp Göcek – İztuzu (Dalyan) – Çıralı – Sagalassos (Burdur) şeklinde bir rota izlemeye karar verdik.

DURAK 1: GÖCEK

Göcek, öyle 5 yıldızlı otellerle dolu bir yer değil. Bir Rixos bir de D-Resort mevcut büyük otel zinciri olarak. Onun dışında butik otel ve apartlarla dolu. Yazlıkçılık kavramına oldukça yakın bir yer.

“Otelden çık, denize gir” yeri de değil aslında Göcek; o nedenle günübirlik veya konaklamalı tekne turlarının merkezi denebilir burası için. Denize girebileceğiniz merkezde sadece Lime Beach Göcek ve D-Resort var, bunun dışında biraz daha uzakta İnlice Halk plajı ve tekne ile ulaşabileceğiniz Göcek Adası mevcut. Ana seçenek ise tekne kiralamak.

ULAŞIM

Göcek’e özel araç dışında otobüs ve uçakla ulaşım mümkün.

Otobüsle gelecekseniz önce Muğla ya da Fethiye merkeze ulaşarak oradan minibüs veya otobüslerle Göcek’e gelebilirsiniz.

Uçak ile ise en yakın havalimanı Dalaman. Buradan Havaş ile Fethiye yönüne, 23 TL (2020) ödeyerek gelebilir, yine minibüs veya otobüslerle Göcek’e geçebilirsiniz.

KONAKLAMA

GÖCEK’TE OTEL ARAYIN :))

Başta da bahsettiğimiz gibi 5 yıldızlı otel 2 tane, bunlara bütçeniz yetmiyorsa veya hayaliniz ye-iç-yat tatili değilse butik otel ve apartları tercih edebilirsiniz.

Çevredeki çoğu butik otel güzel görünüyordu. Puanları ve merkeze mesafeleri üzerinden seçim yapabilirsiniz. Bizim tercihimiz Olive Garden Apart Otel oldu. Merkeze yürüyerek 5-7 dk mesafede. Yani bizim otel ve çevresini tercih edebilirsiniz 🖐

Ortamı çok güzel. Bir baba ve 2 oğlu tarafından işletiliyor. Temizlik ve sosyal mesafe açısından içimize sindi. Merkeze yürüyerek 5 dk. Kahvaltı yeterli. Bahçesi çok güzel. Havuzda biri olduğunda biraz da gürültücü ise odalara çok ses geliyor; ancak bu durum dışında çok sakin, horoz ve kuzu sesi dışında ses yok. Otelin bir diğer imkanı ise bisiklet. Uygunluk olduğu sürece alıp dolaşabiliyorsunuz. Göcek’te bir yere gitmek isterseniz de yardımcı oluyorlar. Gittiğiniz yerde indirim sağlanabiliyor 😍 Bizim için keyifli bir konaklama idi, yine gitsek tercihimiz olabilir.

GÖCEK’TE YAPILACAKLAR

Tekne, tekne yine tekne 😬

Arabanız ve Göcek’te ikiden fazla gününüz var ise Dalyan ve Akyaka tarafına da günübirlik geziler yapabilirsiniz.

Bir gün Dalyan, İztuzu Plajı, Kaunos Antik kenti gezisi, bir gün Akyaka-Azmak gezisi, bir gün de tekne turu planlaması yapabilirsiniz. Ya da konaklama şansınız varsa Akyaka, Dalyan konaklamaları ve gezileri yaparak Göcek’e inebilirsiniz. Tercih sizin 😏😏

Bizim gibi 2 gece 2 gününüz var ise şimdi okuyacağınız gezimizi uygulayabilirsiniz 😍

1.GÜN

Sabah erkenden çıktığımız yolculukta öğleden sonra 3-4 gibi otelimize yerleşmiş olduk. İlk hedef tabi ki denize girmekti. Otelden destek aldığımızda 4 seçeneğimiz olduğunu öğrendik.

Göcek Adası (ancak sadece belli saatlerde tekne gittiği için seçemedik),

– İnlice Halk Plajı (kalabalık olur dendi),

– D-Resort plajı (aşırı pahalı dendi) ve

– Lime Beach Göcek. Tercihimiz son opsiyon oldu ve yola koyulduk 🚗

Lime Beach Göcek araçla 15 dk mesafedeydi, Rixos’tan sonraki marinaların sonunda sakin bir denize sahip olan beach. Giriş ücreti 100 TL/kişi başı (2020). Denizi güzel, hizmet güzel, erken gölgede kalıyor ve denize girişler iskeleden. Sadece müzik biraz yüksek geldi bize 🙈 Akşamları da restorant olarak hizmet veriyor, aklınızda bulunsun.

Akşam yemekten önce çarşıyı turlayıp yemek için ara sokakta, limon ağaçları ile dolu bir bahçede hizmet veren Köfteci Dursun Usta’ya gittik. Göcek’in en eskilerindenmiş. Porsiyonlar ve lezzet oldukça iyi. Hizmet ve çalışanlardan da memnun kaldık. Fiyatlar başta ortalama üstü gibi görünse de yemek geldiğinde hakkını veriyor. Mutlu mideler ile geceyi bitiriyoruz biz de ❤

2.GÜN

İstikamet tekne turu ⛵

Serdar SS Yatching ile çıktık tura. Gitmeden önce en çok tercih edilen tur tekneleri arasında bir araştırma yaptık. Fiyat aynıydı, 150 TL (2020). Tüm tekneler ortalama saat 10.00-18.00 arasında tamamlıyorlar gezilerini. “Peki o zaman neden Serdar SS?” derseniz korona nedeniyle kişi sayısı önceliğimizdi. Tekne büyük ve sadece 35 kişi alıyordu. Bir de yemeklerini çok övmüşlerdi. Bizim katıldığımız gün de 28 kişi vardı ve oldukça rahat ettik. Diğer teknelerin sık gitmediği koyları tercih etmeleri de ayrıca tercih sebebimiz oldu. Bu sayede çoğunluk biz bize yüzdük. Denizin ve doğanın tadını çıkarmamızı sağladı bu durum. Yemekler de övüldüğü kadar vardı, özellikle de balık sosu.

Turdaki koylar sırası ile şöyleydi Domuz Adası, Aşk Mağarası, Binlik Koyu, Hamam (Kleopatra) Koyu, Bedri Rahmi Koyu. Her bir yerin denizi ayrı güzel diyebiliriz. Mağara içinde veya suda kalmış hamam kalıntıları arasında yüzmek ve yürümek güzel deneyimler. Bedri Rahmi Koyu da doğası ve denizi gereği turun en güzellerinden.

Eğer ki bu kadarı bize yetmez, daha çok koy gezmek isteriz ve konaklamalı olabilir derseniz Göcek’te Bir Güneş’i önerebiliriz.

Gün sonunda akşam yemeği için de aklımızda Can veya Özcan Restorant vardı. Göcek’in en eskileri. Can Restorant’ı tercih ettik ama eskilerden olmasına rağmen bizi biraz üzdü. Ana yemekleri beğenmedik. Mezeler fena değildi. Ortamı güzel. Belki meze-balık yapanlar daha memnun kalıyordur bilemedik.

Yemek sonrası çıktığımız bisiklet turunda da Göcek Dondurmacısı’nda mola verdik. Dondurmaları gayet güzel, keçi sütlü. Aklınızda bulunsun 🍦

3.GÜN

Çıralı’ya geçme günümüzdü ve önce İztuzu Plajı’na gitmeye karar verdik. Araçla 1 saat mesafede ve yolu çok keyifli.

Plaja gidişin diğer yolu ise Dalyan’dan kalkan tekneler. Plaj ücretsiz ancak araçla giderseniz cüzi bir miktar alınıyor. 22.00-08.00 arası Carettaların yumurtlama alanı olduğu için plaja giriş yasak.

Deniz her zamanki gibi dalgalı ama tertemizdi. Sahilin genişliği avantaj, rahat oturabiliyor ve yüzebiliyorsunuz. Duş, WC, kabin, şezlong, şemsiye ve yemek alanı mevcut.

Plaj sonrası vaktiniz olursa Kaunos Antik Kenti ve Kral Mezarlarını gezebilir veya Radar Tepesi’ne manzarayı görmek için çıkabilirsiniz. Vaktimiz olmadığı için biz gidemedik. Her ikisine de araçla ulaşım sağlayabilirsiniz. Antik kent için diğer bir ulaşım şekli tekne, Dalyan’da tekne turu keyifli oluyor, o yüzden tercih edebilirsiniz. Antik kente giriş ücreti 14 TL (2020); Müzekart geçerli.

Plajdan sonra istikamet Çıralı. Dalyan-Çıralı arası yol ise muhteşem manzaralar eşliğinde yapacağınız 4 saatlik bir yolculuğu kapsıyor. Çıralı’da buluşmak üzere bu yazımızı sonlandırıyoruz🖐

Çıralı gezi yazımız için buraya tıklayınız.

Dalyan ve diğer gezilecek yerlerin içinde bulunduğu Fethiye Gezi Rehberi için buraya tıklayınız.

Keyifli geziler 🎈

Sevgiler,

H&E


Diğer yazılarımıza bir bakın!

Cover Image for Çıralı/Olympos Gezi Rehberi
balondandunya
balondandunya

Çıralı/Olympos Gezi Rehberi

Çıralı’dan Sagalassos’a uzanan bir gezi yazısı 🙂

Cover Image for Selimiye Gezi Rehberi
balondandunya
balondandunya

Selimiye Gezi Rehberi

Huzuru bulmak istiyorsanız Selimiye yazımıza bekleriz 🙂