Cover Image for Kaş Gezi Rehberi

Kaş Gezi Rehberi

0
914 görüntülenme

(2021’de güncellendi.)

Türlü efsaneleri var Kaş’ın. Meis’in asıl anlamı göz olduğu için onun tam üstünde duran bu yerin Kaş adını aldığı veya Kaş’ın dağlarında Uyuyan Dev’in Meis’teki aşkıyla sular yükseldiğinde kavuşacağı gibi..Efsaneleri güzel, kendisi bir doğa harikası olan ve bizim ilk gidişimizde “ne olabilir ki bu kadar” dediğimiz Kaş’tan 2 gidişimizde de aklımız kalarak döndük biz de ❤

ULAŞIM

Kaş, Antalya’nın bir ilçesi. Ulaşımı biraz meşakkatli. Kullandığınız ulaşım çeşidine göre değişmekle beraber Antalya’dan 3-5 saat, Dalaman’dan 2.5-4 saat. Yolları virajlı. Her güzel şey gibi emek istiyor yani 😉

Kaş’a otobüsle direk ulaşım mümkünken, havayolu ile ulaşımda 2 seçenek mevcut. Dalaman üzerinden veya Antalya üzerinden.

✔Kaş’a en yakın havalimanı Dalaman, ulaşım alternatifleri de daha fazla.

1. Shuttle: 2019 fiyatı 80 tl kişi başı.

2. Vip transfer: Özel karşılama hizmeti sunuyorlar, 350 tl 2019 fiyatları.

3. Otobüs: Havaş ile önce Fethiye otogara gidiyorsunuz. Buradan da Batı Antalya minibüsleri ile Kaş’a geçiyorsunuz.

** Taksi ve araç kiralama opsiyonları da mevcut.

✔Kaş’a gitmek için biraz daha uzun ama hesaplı yol ise Antalya Havalimanı üzerinden gitmek.

Bunun için Antalya Havalimanından otogara Havaş veya tramvay ile geçmeniz gerekiyor, otogardan da Batı Antalya minibüsleri ile 4 saatlik bir yolculuk sonunda Kaş’ta oluyorsunuz.

**Taksi ve araç kiralama opsiyonları da mevcut.

KONAKLAMA

Öncelikli düşüncemiz gittiğiniz mevsimin ve gidiş amacınızın konaklama tercihinizi etkileyeceği yönünde. Kaş adeta 4 mevsimlik.

🌄 Denize girilmeyecek, daha sezon dışı bir zamanda gittiyseniz veya amacınız bol bol çevreyi gezmekse/kültür turuysa tepedeki otellerde kalmayı tercih edebilirsiniz. Merkeze daha uzak olacaksınız ancak uyandığınızda müthiş bir manzara sizi bekliyor olacak.

🌅Yaz döneminde gidiyor ve plaj plaj gezmeyi tercih etmiyorsanız, daha dinlenme üzerine kurulu bir tatil planı yapacaksanız Andifli mahallesi Hükümet Caddesi üzerindeki denize sıfır otelleri veya Çukurbağ Yarımadası’ndaki otelleri tercih edebilirsiniz. Bu bölgelerde denize yakın ama kıyısı olmayan bazı otellerin de beachlerle anlaşması oluyor. Özellikle Hükümet Caddesi merkeze, çarşıya ve Limanağzı tarafına giden teknelerin kalkış noktasına yakın bir konaklama noktası.

KAŞ’TA OTEL ARAYIN :))

Tüm bölgeleri göz önünde bulundurunca bizim önerilerimiz:

1. Medusa HotelAndifli mahallesi Hükümet Caddesi üzerindeki denize sıfır otellerden biri. Kendi iskelesi ve havuzu var. Tüm odaları manzaralı. Sessiz sakin ve tertemiz. Kaş’ın eskilerinden. Oda kahvaltı konaklayabiliyorsunuz. Kahvaltı açık büfe, çeşit yeterli. Plaj kısmında bar mevcut, isterseniz öğlen yemeğini burada salata, makarna, hamburger ve benzerleri ile geçirebilirsiniz. Denizi müthiş. Bizim ilk gidişimizde kaldığımız otel, yine olsa yine gidebiliriz. 505 numaralı odayı isteyebilirsiniz mesela, çatı katı, 1+1, manzarası ise ❤😇

Arpia Hotel

2. Arpia Hotel – Otel yarımadada. Özellikle özel araçla giderseniz gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Yetişkin oteli. Oda kahvaltı konaklama sunuyorlar. Kahvaltı gayet güzel. Otelin manzarası, plajı ve denizi harika. Denizi Medusa Hotel’in olduğu tarafa göre daha sıcak. Sahil otel arası biraz merdivenli aklınızda bulunsun 🙃 Biz 2021 yılı konaklamamızı burada yaptık ve çok memnun kaldık.

3. Carruba Hotel Tepedeki otellerden. Yepyeni grubuna girebilecek bir otel. Aile işletmesi olan otelin mimarisi de tasarıma da kendilerine ait. Her odası farklı, manzarası efsane. Bahçe kullanımlı ve bahçesinde mini jakuzi olan odaları da mevcut. Kahvaltısı oldukça çeşitli ve lezzetli. Burada konaklayan arkadaşlarımız çok güzel yorumlar yaptılar.

4. Club Barbarossa – Kaş’ın popüler ve güzel manzaralı otellerinden. Kendi iskelesi ve havuzu var. Romantik bir tatil düşünenler için biçilmiş kaftan gibi duruyor sitelerini incelediğinizde.

5. Kale Hotel – Kale Hotel, Kale Pansiyon, Kale Lodge ve Selim Pansiyon aynı grup bünyesinde bulunuyor. Bizim önerildiğini duyduğumuz Kale Pansiyon. Misafirleri için Lemonya Beach ile anlaşmaları mevcut.

6. Campingler/Glampingler – En sevilenleri Kaş Camping, Can Mocamp, Nuri’s Beach and Bungalows ve Kaş Joy Camp/Aparts. Doğayla iç içe, daha doğal, daha uygun bir konaklama isteyenler için uygun seçenekler. Kaş Camping ve Nuri’s Beach and Bungalows’un kendi plajları var.

7. Airbnb vb uygulamalar üzerinden daire/villa kiralama – Özellikle kalabalık gruplar için villalar gecelik konaklama fiyatı olarak ucuza gelebiliyor. Gitmeden önce bir araştırmakta fayda var. Özel havuzlu villalar kalabalıktan uzak kalmak istendiğinde zamanlarda imdada yetişiyor.

GEZİLECEK YERLER

Kaş ve civarında yapabileceğiniz aktiviteler:

🏊‍Dalış

🎡Jeep safari

🎈Paraşüt

⛵Tekne turu

🛶Kano

🏛Kültür turları

Kaş ve civarında gezebileceğiniz yerler:

🏘Kaş sokakları ve Uzun Çarşı

🏘Kaş pazarı (cuma günleri)

🌊Kaputaş Plajı

🌊Limanağzı Plajları

🌊Büyülçakıl – Küçükçakıl Plajları

🌊Akçagerme Plajı – Kaputaş yolu üzerinde gördük, denizi çok güzel olunca aklımız kaldı 🤩

🌊🏛Patara plajı ve antik kenti

🌊🏛🌄Kekova-Kaleköy-Batık şehir

🏛Antiphellos Antik Kenti

🏛Phellos Antik Kenti

🏛Xanthos Antik Kenti

🏛Kandyba Antik Kenti – tabelalarını göreceksiniz ancak içerik olarak uğramanızı gerektirmiyor.

🏛Kyaneai Antik Kenti

🏛Sidyma Antik Kenti

🏛Aperlai Antik Kenti

🏛Tlos Antik Kenti

🏞Saklıkent Kanyonu

⛰Gömbe Yaylası – Yeşilgöl

🏝Meis turu

**Xanthos-Patara-Kaputaş gezisini aynı gün yapabilirsiniz. Sabah erken çıkıp aksamüstü dönecek şekilde ayarlarsanız daha verimli vakitler ayırabilirsiniz.

**Çevredeki antik kentler içinde Likya’nın başkenti ve UNESCO Dünya Miraslarından biri olan Xanthos, Likya’nın en önemli yerleşim birimlerinden biri olan ve Pegasus’un yaşadığı yer olarak geçen Tlos ve deniz kenarında bir antik kent olan Aperlai’yi ziyaret etmenizi öneririz. Tlos’u ben birkaç yıl önce gezmiştim, diğerlerini de Kaş’ın yerlilerinden çok duyduk. Patara turları ile Xanthos’a, Saklıkent turları ile de Tlos’a gitmek çok kolay 🤗 Aperlai için Kaş ve Üçağız’dan Sıçak İskelesi’ne denizden gidişin en iyisi olduğu belirtilmekte.

**Antik kentleri yaz mevsimi dışında gezmeniz daha kolay olacaktır. Baharda Kaş’a yolunuzu düşürüp tepedeki otellerden birinde manzaranın tadını çıkarıp gündüz de kültür turu yapmak zevkli olacaktır.

**Saklıkent‘e jeep safari turlarıyla gidebilirsiniz.

**Kekova-Kaleköy-Batık şehiri görmek için de tekne turlarına katılmanız yeterli. Çünkü Kaleköy’e araç yolu kapalı. Likya yolundan yürüyerek veya teknelerle ulaşım mümkün sadece.

**Meis‘e giriş için Schengen vizeniz yoksa kapıda vize uygulamasından yararlanabilirsiniz (Güncelleme: Pandemi ile kalkan kapıda vize uygulaması hala başlamadı, beklemedeyiz.) ve gündüz/gece günübirlik turlara veya konaklamalı turlara katılabilirsiniz.

Biz Kaş tatilimizde ek olarak Kaputaş gezisine ve Kekova tekne turuna yer verdik (Güncelleme: 2021 tatilimizde Jeep Safari turuna katılarak Kaputaş – Saklıkent Kanyonu – Gizlikent Şelalesi – Patara turu yaptık.)

2 gidişimizde de otellerin kendi iskelesi olduğu ve denizi de bizi çok tatmin ettiği için farklı plajları deneme ihtiyacımız olmadı. Bir kez belediyenin plajına gittik, orası da kalabalık olmasına rağmen güzeldi. Bu yaz Kaş’ta olan diğer arkadaşlarımızdan Bilal’in Yeri (Buraya gitmek için Limanağzı’na gitmek gerekiyor. Kaş merkezden kalkan motorlar ile buraya ulaşım tüm gün mümkün) ve Akçagerme’nin methini duyduk. Özellikle çocuklu aileler ve kıyıdan denize girmek isteyenlere öneriliyor.

Küçükçakıl ve Büyükçakıl plajları da merkeze 10-15 dk yürüme mesafesinde. Bizim ilk sene konakladığımı otel (Medusa) Küçükçakıl’ın dibinde olduğu için ayrıca gitmedik, plaja yüzerek ulaştık 😄

** İlk gidişimizde;

İlk gittiğimiz gün Kaş’ın yerel pazarının günüydü. Denizden biraz erken çıkıp pazara gittik. Taptaze ve lezzetli meyve-sebzelerden alıp, meşhur kar şerbetlerinin tadına baktık. Soslu buz aslında Kar Şerbeti. Ufalanmış buzun üzerine pekmez, limon suyu, nar şerbeti vb koydurabiliyorsunuz. Birimiz pekmezli birimiz narlı denedik. Sıcakta oldukça iyi geliyor 😎

Otelden ilk ayrılışımız Kaputaş için oldu. Kaş otogardan dolmuşlar ile 20-25 dk.lık bir yolculuk sonunda Kaputaş’a varabiliyorsunuz. Arabayla da gitmek mümkün ama özellikle günün ilerleyen saatlerinde park sıkıntısı oluyor. Sabah 9-10 gibi gitmek hem kendinize hem de arabaya yer bulmak ve sakin bir plajla deniz yakalamak için iyi bir saat aralığı. Giriş ücreti yok ancak şezlong şemsiye kullanımı ücretli. 2019 yılı 1 şezlong + şemsiye fiyatı 20 tl. Hiçbir şey ödemek istemezseniz havlunuzu yere sermekte, sandalyenizi götürmekte özgürsünüz. Dönüş için de yine aynı dolmuşlar mevcut. Aynı zamanda taksileri paylaşımlı da kullanabiliyorsunuz. Biz taksiyle 4 kişi 50 tl.ye döndük. Taksiciyle küçük bir pazarlık sonucu bu tarz makul rakamlar yakalayabiliyorsunuz. Ortalama kişi başı 10 tl.ye ayarlıyorlar, dolmuş fiyatı da 7 tl tek yön (2019).

Kaputaş deneyimimize gelirsek..Kaputaş bir kanyon ağzı plajı. Arkanıza baktığınızda sivrilerek devam eden kanyonu görebiliyorsunuz. Genişleyerek devam eden sarı-beyaz kumlu bir plaj. Şezlong aralıkları ferah. Belediye güzel bir tesis yapmış. Yemek alanı, duş-tuvalet ve soyunma odaları plajın üst kısmında. Yemek alanı geniş, yemek alternatifleri çokça mevcut. Duş ve tuvaletler genel olarak temiz. Asıl konuya gelecek olursak denizin girişi çakıllı ve çabuk derinleşiyor. 3 farklı rengi aynı anda görebileceğiniz tek deniz olabilir, beyaz-turkuaz-mavi. Suyun berraklığı için ise gerçekten “havuz gibi” diyebiliriz. Ayağınızdaki bene kadar görebiliyorsunuz 🤩 Yanınızda deniz gözlüğü, şnorkel, palet mutlaka götürün. Kıpır kıpır bir denizaltı sizi bekliyor olacak. Adını mutlaka duyacağınız Mavi Mağara burada. Kanolarla gitmek mümkün ancak tehlikeli olabileceğini belirttiler. Kaputaş turları sizi götürüyor buraya. Suyun dibindeki yosunlara güneş ışığının gelmesi ile mağara masmavi oluyormuş.

Otelden ikinci ayrılışımız ise Kekova Tekne Turu içindi. Seçebileceğiniz çok fazla tur mevcut. Hepsi Kaleköy’e götürüyor en son, başta götürdükleri koylar değişiklik gösterebiliyor. Özellikle Kaş’tan kalkanlarla Üçağız’dan kalkanlar arasında Kaş’ın yerlileri Üçağız’dan kalkan turları önerdiler. Biz de bu nedenle Xanthos turun Kekova turunu seçtik. Max 35 kişi alıyorlar, müzik yok, yemek ve çay saati mevcut. Yemek saatindeki içecekler ve çay hariç alınan kahve vb içecekler ücretli.

Tur Kaş’tan minibüslerle Kekova’ya geçiş ile başlıyor, buradan teknelere geçiliyor. Buraya Üçağız denmesinin nedeni Kekova’ya olan 3 girişin birleşim noktası olması. Buradan ayrılarak ilk durak olan Akvaryum Koyu‘na gidiyoruz. Denizi güzel ancak hayalimizdeki Akvaryum koyu hala değil :)))

Bir sonraki durak Tersane koyu. Eski bir tersane kalıntısı ve kıyıya çıkarsanız bir Ortodoks kilisesinden kalma olduğu tahmin edilen yıkıntılar görebilirsiniz. Bize kalırsa buranın denizi ilk durağa göre daha güzeldi. İsterseniz yüzüyor isterseniz kıyıya çıkıyor isterseniz de küçük teknelerinde gözleme yapan amcayla teyzeden gözleme yiyebiliyorsunuz.

Buradan Batık Şehir’e ilerliyor tekne, yüzmek yasak olduğu için yavaş yavaş seyir halinde ve rehberin anlatımı eşliğinde ilerliyoruz. Likya, Roma ve Bizans’a ev sahipliği yapmış bir ticaret limanı burası. Nekropolis olmadığı için bir yerleşim alanı olmadığı sadece ticaret için kullanıldığı düşünülüyor. Suyu inanılmaz güzel. Bu bölgeye sadece tekne turu ile gelmek zorunlu değil, kano ile yapılan turlar da var.

Batık Şehir’den sonra Gökkaya Koyunda yemek molası veriliyor. Mini bir açık büfe. Ana yemek tek, salata ve zeytinyağlılar çeşitli. Yemekten sonra eskiden Akdeniz foklarının da yaşam alanı olduğu düşünülen (tekne vb yoğunluktan dolayı artık gelmedikleri varsayılıyor) Korsan Mağarasına uğrayıp yine yüzmek yasak olduğu için fotoğraf çekip devam ediyoruz. Gezide yüzmenin yasak olduğu Batık Şehir ve Korsan Mağarası insanın en çok yüzesini getiren yerler 😄 Yol üstünde bir kıyıya yanaşıp keçilere arta kalan yemeklerimizi verdikten sonra daha sakin buldukları bir koyda yeniden yüzme molası veriliyor. Buradaki yüzme molasından sonra Kaleköy’e geçiyoruz.

Diğer adı Simena olan bu küçük köye ulaşım için ya Likya yolunu yürümek ya da tekne bulmak gerekiyor. Araç ulaşımı yok. Köy zaten çok minik ve merdivenlerle tepeye doğru uzanıyor. En üstte kale, kral mezarları ve çok güzel bir manzara var. Kıyıda ise otelleri, dükkanları veee ev yapımı dondurmacıları. Neşeli Dondurma’dan yedik dondurmalarımızı, frenk inciri, portakal ve frambuaz aromalı. Oldukça başarılılar, özellikle de portakallı dondurma, böylesi zor bulunur. Buradan 5 dk yürüdüğünüzde su içinde bir kral mezarına ulaşıyorsunuz. Bizim gibi en tepeye çıkamayanlar için gidilebilecek noktalardan biri. Biz sadece köyün yarısına kadar çıktık, manzarayı kısmen de olsa görebileceğimiz noktaya, o manzara bile çok güzeldi.

Kaleköy’den ayrılırken hemen çıkışında Demirören koyunda meyve yüzme molası veriliyor ve dönüşe geçiliyor. Turdaki tek sevemediğimiz koy Demirören Koyu oldu. Su sıcaklığı bizi biraz bunalttı🙈

Dönüşte yine dolmuşlarla Kaş’a bırakıyorlar, oteli daha dışta olanları da otellerinden alıp bırakıyorlar yine. 9-18 arası sürüyor tur. Biz memnun kaldık turdan da şirketten de👍

Hem tur dönüşü hem de son akşamımızda Antiphellos Antik Tiyatro’da günü batırdık. Manzara 360 derece Kaş ve çok güzel. Birçok yerde günbatımı izleyebilirsiniz ama bunlardan biri mutlaka tiyatro olsun. Anadolu’nun denize dönük tek tiyatrosu olan Antiphellos merkezden 10 dk yürüme mesafesinde.

Kalan günlerimizi yine Kaş’ın sokaklarında, çarşısında ve restoranlarında geçirdik.

Kaş sokakları demek Arnavut kaldırımı taşlı yollar, begonviller ve cıvıl cıvıl mekanlar demek bizim için. Uzun çarşı kıyafetler, el işçilikleri, takılarla dolu şirin mi şirin bir yokuş. En sonunda meşhur kral mezarı var. Alışveriş için gelebileceğiniz yerlerden biri. Bir diğeri ise Uzun çarşıya dönmeden dümdüz devam ederseniz karşınıza çıkıyor. Hediyelikler, el işçilikleri, çantacılar, havlucular vb…Terra isimli dükkanı özellikle çok sevdik, yok yok..Kendinizi tutmazsanız alınacak çoook şey var, her yerden ve özellikle de gümüşçülerden 😍 Tüm yemek yerleri de aşağı yukarı bu yollar üzerinde ve hepsi birbirine çok yakın. Aralarında seçim yapmaksa bir hayli zor..

** 2.gidişimizde;

Tatilimizi Dalyan ile birleştirdiğimiz için 3-4 gece konakladık Kaş’ta. Genelde gündüzleri oteldeydik, 1 gün Jeep Safari turuna katılmak için otelden çıktık.

Turu yine önceki gidişimizde tur ayarladığımız Xanthos ile ayarladık. Kişi başı 250 TL (yemek ve kahvaltı dahil) (2021 fiyatı). Önce erken saatlerde Kaputaş’ta bir yüzme molası veriliyor sonrasında bir at çiftliğinde (Palamut Köyü Doğapark) kahvaltıya gidiliyor. Sonraki duraklar sırası ile Saklıkent Kanyonu, Gizlikent Şelalesi (burada yemek saati oluyor ve zipline vb aktivitelere de katılabiliyorsunuz) ve Patara Antik Kenti + plajı oluyor. Özel aracınız yoksa buralara gitmek için en mantıklı seçenek tura katılmak 😉

YEME-İÇME

Kaş restaurantlar, cafeler, dondurmacılar açısından özene bezene yaratılmış bir yer adeta 🎉Bir yediğiniz yerde bir daha yemek istediğiniz, yemediğiniz yerlerde de aklınızın kaldığı bir yer burası. Özellikle sezonda pek çok restoranta rezervasyon gerekli. Ünlü olanların çoğu boşuna ünlü olmamış.

Kaş’ta sık sık karşınıza çıkacak bazı tatlar var. Öncelikle onlardan bahsetmek istiyoruz.

1. Frenk inciri – Dikenli incir, kaktüs inciri gibi farklı isimlerle de görebilirsiniz. Soğuk olarak satılıyor ve yeniyor. Çekirdekleri taş gibi ama ayıklanmıyor direk yutuyorsunuz. Tadı neye benziyor deseniz çıkaramayız ama tatlış tatlış bir meyve.

2. Waffle dondurma – Görünüşte dikkat çekse de aslında çok bir numarası yok. Kornet zaten waffle benzeri bir yiyecek, normal kornet şeklini vermiyorlar da daha yayvan katlıyorlar. Şekil değişik lezzet aynı. Farklılık arıyorduk, sevdik 😊

3. Yanıksı dondurma – Kaş’ın meşhur dondurması. Keçi sütünden dondurma yaparlarken özellikle yakıyorlarmış. İsli bir tadı var dondurmanın. Biz çok ısınamadık ama denemek şarttı tabi kiiii.

4. Tava dondurma – Bayıldık 😍 Aşağıda nerede yediğimiz bilgisini verirken detayına gireceğiz.

5. Buzlu badem – Çok farklı bir lezzet değil evet ama Kaş’ta çok yaygın. Meydanda sürekli satılıyor ve bademler Datça’dan geliyor. Yediğiniz zaman lezzetinden anlaşılıyor zaten.

6. Midye – Mavi Bar’ın oradaki midyecinin kuyruğundan lezzetini tahmin ediyoruz. Biz denemedik ama siz deneyebilirsiniz, her yerde olduğu gibi burada da midye favori lezzetlerden.

Biz de 6 gece boyunca farklı yerleri ve bahsettiğimiz tatları hatta daha fazlasını denemeye çalıştık vaktimiz yettiğince. Bunları da kendimizce puanlayıp size fikir vermesi için buraya bırakıyoruz 😉 Göreceğiniz listede lezzetler hep 4.5 – 5 puan tutar ama biz puanlarımızı ortam-manzara, yemek, personel vb toplu değerlendirerek verdik. Genel görüşlerimizi de yazdığımızda puanlar nereden gitti belli olacak 😄

>>RESTORANTLAR

Zaika 5⭐ – Rezervasyonsuz gittiğimiz halde yer ayarlayıp, hiç güler yüz eksik etmeyen bir işletme. Yemekler gerçekten efsane ve etlerinin yumuşaklığı, lezzeti inanılmaz. Kocaman bir menü yerine daha sınırlı ancak yeterli çeşitleri var, özen ve lezzetin sebebi bu da olabilir. Fiyatlar çok normal (2019). Küçük bir bahçede meyve ağaçları altında, güzel müzikler eşliğinde, keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız 2 ay önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Biz erken gittiğimiz için biraz da sezon sonu olmasının ekmeğini yedik gibi, o yüzden siz rezervasyonu ihmal etmeyin 😄😅

Zaika’da tercihlerimiz Hatay usulü mütebbel, Antakya usulü zeytinleme, çıtır beyti, şaşlık kebabı, rakı ve şalgam oldu. İkram olarak gelen biberli ekmek dahil hepsi 5 yıldız.

Müpptela 4.5 ⭐- Malum Zaika aylar önceden doluyor, ona gidemeyenler de burayı dolduruyor. Biz de denemek istedik. Fette, acılı Cunda, mütebbel, şaşlık ve küşleme yedik. Mezeler daha lezzetli olabilir ama etler, ortam ve ilgi alaka çok güzeldi.

Nereid Meyhanesi 3.5 ⭐ – Yıl dönümü yemeğimiz için gittik. Manzarası bir harika ama maalesef lezzetler ve ortam ortalama. Köpoğlu, avokadolu patlıcan, Yunan cacığı, Atatürk mezesi, hardallı enginar (favorimiz), Akdeniz topu (yengeç), levrek simidi (asla Cunda’da yediğimizle yarışamaz), paçanga ve güveçte kaşarlı mantar yedik. Pişman değiliz ama bizi diğer yerler kadar mutlu etmedi.

Butka Sokak Lezzetleri 4⭐ – Ev yemekleri için Kaş’ta ikinci adresimiz. Çeşit ve lezzetler iyi.

Bay Rıza 5⭐ – Hiçbir yerde yer bulamayınca tesadüfen oturduk aslında ama iyi ki de oturmuşuz. Güneşi batırmak için çok uygun keyifli bir terasları var. Birkaç katlı olduğu yeri fazla, yine de özellikle teras için rezervasyon yaptırmakta fayda var. Sadece meze, ara sıcak, alkol ile bir akşam geçirirseniz buranın da fiyatları normal. Lezzetler de 5 yıldız. Çalışanlar güler yüzlü ve hoş sohbet.

Biz 2 çift olarak gittik. 5 çeşit meze (girit ezmesi, kaya koruğu, ahtapot salatası, avokado salatası , bir de adını bilmediğim bir meze -çünkü ben seçmedim, Enes de hatırlamıyor 😅), ortaya ızgara ahtapot ve şarap söyledik. Hepsinden de memnun kaldık.

Kaş’ım Ev yemekleri 4.5⭐ – Rakı-balık yapmaktan bıkınca ev yemeği arar oluyor insan. Fiyatları birçok yere oranla daha uygun. Küçük ama ferah bir yer. Sahipleri güler yüzlü ve cana yakın.

Favorimiz Yunan musakkası. Mutlaka yiyin. Zeytinyağlılardan da gönül rahatlığıyla seçim yapabilirsiniz. Pişman olmazsınız.

Çınarlar Pide 4.5⭐ – Çok sevilesi çalışanları olan ve mutlaka uğramak isteyeceğiniz bir pideci. Otantik dekorasyonlu bahçesinde bir yanda Yeşilçam yıldızlarının fotoğrafları bir yanda dünyanın dört bir yanından ülke isimleri arasında oturup yemeğinizi yiyorsunuz. Fiyatlar normal (2019), hele de ikram göz önünde bulundurulunca. Lezzet olarak ortalama ile güzel arasında.

İkram olarak sigara böreği getirip gönülleri fethediyorlar. Sonrasında da pidelerin yanında acı sos ve haydari getiriyorlar ki kesinlikle çok güzel bir hareket. Pidenin hem tadını hafifletiyor hem de farklı bir lezzet katıyor. Yemeğin yanında içtiğimiz açık ayranları da çok güzel.

Sardelaki 4⭐ – Kaş’a giderken rezervasyon yaptığımız tek yerdi. İyi ki de yaptırmışız diyoruz masamızın yerine bakınca. Üst üste birkaç platformdan oluşuyor Sardelaki. Ne kadar erken rezervasyon yaptırırsanız denizin hemen üstündeki platforma denk gelme ihtimaliniz o kadar yüksek. Fiyatlardan ve lezzetten yana bir sorun gözlemlemesek de ilgi ve güleryüz çok az. Kibar olmayan bir havaları da var. Böyle güzel ortamı ve lezzetleri olan bir işletmeden daha iyi çalışanlar beklerdik.

Kabak çiçeği dolması, havuç tarator, köpoğlu, havuçlu cevizli kabaklı, sardelaki ezme, kaşarlı mantar ve kalamar ızgara söyledik. Porsiyonlar fena değil, lezzet güzel, ortam çok güzel. Daha güzel bir başlangıç yapsaydık daha çok sevebilirdik. Yine de romantik ve sakin bir akşam geçirmek isterseniz tercihiniz olabilir.

Bay Köfte 3.5⭐ – Antalya’ya gelip de piyazını yemeden olmaz dedik. Esnaf lokantası her zaman lezzetlidir mantığı ve ufak araştırmalar sonucunda Bay Köfte’ye geldik. Lezzet 5 yıldız gerçekten. Ancak ortam ve personel orta karar. Fiyat normal (2019-2021).

Porsiyon ızgara köfte ve Antalya piyazı istedik. Kabak tatlısı da çok güzel oluyormuş ancak biz yemedik.

>> CAFELER

Kaş Tava Dondurma (Marina Restaurant) 5⭐ – Kaş meydanda en çok kuyruk göreceğiniz tava dondurmacı. Yapılışı küçük bir şov, tadı ise çok güzel. Buz kaplı tepsilerde seçtiğiniz 3 meyve, süt+sahlep karışımı ve 1-2 yardımcı ögenin iyice karıştırılması ile yapılıyor. Önerimiz nutellayı ve cici bebeyi mutlaka ekletmeniz 😋

Biiisstt Sandwich 4.5⭐ – Dönerken yolluk olarak aldık sandviçlerini. İçerisine sürdükleri cevizli sos ile ezineli sandviç bile ilgi çekici olmuştu. Tüm sandviçleri tam buğday ekmeğine olduğu için ayrıca etkilendik tabi ki. Size de herhangi bir gün yolluk olarak öneririz.😋

Echo bar 5⭐ – Kokteylleri gayet lezzetli, canlı müziği bir o kadar keyifli. Mutlaka uğrayın.

Deja-vu Bar 4⭐- Akşamları çaldıkları şarkılarla ilgimizi çektiler. Placebolar, Arctic Monkeysler..Eskiler ve az bilinenler..Pub-cafe karışımı bir havası var, gece saatlerinde manzara anlaşılmıyor ancak gündüz ve güneşin batış zamanında oturmalık bir yer. İçtiğim kokteylleri güzeldi ancak servisi biraz uzun sürdü.

Feride Cafe 4⭐ – Renkli renkli makaronlarla ilgimizi çeken cafe. Açık havada oturma alanı ferah, ağaçlık. Suflesi ve makaronu güzel. Personel, cafenin kendisi ve çeşitleri orta karar diyebiliriz.

Bir de tabi ki aklımızın kaldıkları var, onları da buraya not edelim:

💭Miskin Kahvaltı

💭Doğal Anne Eli Atölye kahvaltı (Kaş merkezdeki küçük standlarından turunç reçeli ve patlıcan reçeli aldık. Reçelleri çeşit çeşit, sosları, erişteleri, pekmezleri..Ürün çeşitleri fazla ve reçelleri lezzetli. Dolayısıyla kahvaltılarını da çok merak ettik🤗 )

((Buarada patlıcan reçeli de çok yaygın, otelde de her sabah vardı. Uzun sivri bir patlıcandan yapıyorlar, pazardan olan fotoğraflarda görmeniz mümkün. ))

💭Loop (Temmuz ayı hareketli geçti, grupların konser verdiği mekan Kaş için burası. Ancak Ağustos ayında konser olmadı ne yazık ki. Bizim de ortamında biraz aklımız kaldı.)

Bizden şimdilik bu kadar. Diğer gezilerimizde ve bir gün yine Kaş’ta buluşmak üzereee..Bizimki gibi lezzetli bir tatil geçirmeniz dileğiyle 🎈

Bizi buraya tıklayarak instagramdan da takip etmeyi unutmayın😍

Sevgiler

H&E


Diğer yazılarımıza bir bakın!

Cover Image for Budapeşte Gezi Rehberi
balondandunya
balondandunya

Budapeşte Gezi Rehberi

Her yönüyle Budapeşte yazımıza bekliyoruz 🙂

Cover Image for Viyana Gezi Rehberi
balondandunya
balondandunya

Viyana Gezi Rehberi

36 saatte Viyana’yı nasıl gezdik 🙂