Cover Image for Viyana Gezi Rehberi

Viyana Gezi Rehberi

0
1747 görüntülenme

2019’da 9.kez dünyanın en yaşanılabilir şehri seçilen Viyana’da sıra. Tarihin ve sanatın merkezlerinden biri. 36 saatte dolu dolu sanat şehri Viyana..

ULAŞIM

Biz Prag’tan tren ile geçmiştik. Genel ulaşım bilgilerine göz atacak olursak;

Havalimanından:

1. Tren (CAT) ile: 12 Euro (2019 fiyatı) karşılığında 16 dk.da şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

2. S-Bahn Treni ile: 4,5 Euro (2019 fiyatı) karşılığında 25 dk.da şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

3. Otobüs ile: Wien Morzinplatz/Schwedenplatz otobüsü ile 8 Euro (2019 fiyatı) karşılığında 20 dk.da şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Tren ile Viyana’ya vardıysanız:

Wien Hauptbahnhof ‘tan Karlsplatz veya Stephansplatz gibi merkezi yerlere ulaşabilirsiniz.

1. Karlsplatz: Otobüs (N66) ile 10 dk.da, tramvay (Beethovengang yönü) ile 25 dk.da, metro (U1) ile 8- 10 dk.da ulaşabilirsiniz.

2. Stephansplatz: Metro (U1) ile 10 dk.da ulaşabilirsiniz.

KONAKLAMA

VİYANA’DA OTEL ARAYIN :))

Balayı rotamızdaki en uyguna konakladığımız oteli önereceğiz size hem rotamızdaki en pahalı ülkede hem de 5 yıldızlı 😅

Fleming’s Selection Hotel Wien-City bizim tercihimiz olmuştu. Konumu oldukça iyi, Rathaus tarafında. Metro istasyonuna (U2 hattı) 250 mt mesafede. Otel ve Stephansplatz arası yürüyerek 20, metro ile (U2+U3) 10 dk.

Otel oldukça temiz ve sakin, odalar yüksek tavanlı ve çok ferah. Ütü ve ütü masası da mevcut. Kahvaltı dahil olmadığı için yorum yapamayacağız ancak genelde konaklayanların yorumları memnun kaldıkları yönünde.

Diğer konaklama önerilerimiz:

  • Ibis Budget Wien Messe
  • Meininger Hotel Wien Downtown Franz
  • Christopher’s Inn
  • Leonardo Hotel Wien Hauptbahnhof
  • a&o Wien Hauptbahnhof

YEME – İÇME

Az vaktimiz olduğu için az yer denedik ama öz yer denedik diyebiliriz 😄

– Figlmüller: Viyana’nın en meşhurlarından, kapısındaki kuyruğu görünce de anlayabiliyorsunuz. Enes “Schnitzelwirt”te de yemişti önceden, bu nedenle kendisinin de onayıyla hala en iyi Figlmüller bizim için 🎉

Schnitzeli dana eti, tavuk eti veya domuz etiyle hazırlanmış olarak isteyebilirsiniz. Wiener Schnitzel’in asıl çıkışı dana eti ile yapılarak olmuş ⬆️ Vee gerçekten de bu hali baya iyi 😎

Bildiğimiz kadarıyla Wollzeile’deki asıl mekana rezervasyonsuz almıyorlar. Ancak sonradan açılan Bäckerstraße’deki mekana kapıda sıra bekleyerek girebiliyorsunuz. Bäckerstraße’ye de rezervasyon kabul ediyorlar. Yolunuz Viyana’ya düştüğünde Figlmüller’in çok katlı olan şubesine (Bäckerstraße) giderseniz daha kolay yer bulabilirsiniz yani🎈

– Cafe Sperl: 1880 yılında yapılmış ve 1995’te Before Sunrise filminde de yer almış ödüllü bir cafe. Tarihi ve şık. Sakin bir bölgede. Sperl adında özel bir tatlıları da var.

Kahvaltı için peynirli omlet, kruvasan, elmalı strudel ve latte istedik. Hepsi lezzetliydi.

– Cafe Sacher Wien: Hotel Sacher’in girişinde bulunan bu cafede meşhur sachertorte’yi deneyebilirsiniz. Burada hala Franz Sacher’in 16 yaşında yazdığı tarif ile yapılıyor.

Schnitzelwirt: Schnitzel için önerebileceğimiz diğer adres. Her ne kadar bir Figlmüller olmasa da birkaç gün Viyana’da olacaklar için bir alternatif olabilir.

GEZİLECEK YERLER

(*** işaretli olanlar gezmediklerimiz)

– Stephansplatz

– Karlsplatz

– Museumsquartier

– Innere Stadt

– Aziz Stephan Katedrali

– St. Peter Kilisesi

– Karl Kilisesi

– Belvedere Sarayı

– Schönbrunn Sarayı ***

– Hofburg İmparatorluk Sarayı

– Albertina Müzesi ***

– Viyana Belediye Binası (Rathaus)

– Hundertwasser Evi

– Mariahilfer Caddesi (Viyana’nın en büyük alışveriş caddelerinden)

– Naschmarkt (Viyana’nın meşhur pazarı) ***

– Prater (Viyana’nın dev dönme dolabının bulunduğu park) ***

– Stadtpark (65bin metrekarelik park) ***

Viyana turumuzu 36 saatte yaptığımız için örnek olması adına buyrunuz rotamız;

Prag’tan tren ile Wien Hauptbahnhof’a vardık. Önce U1 metro ile Stephansplatz, U3 ile Volkstheater ve U2 ile Rathaus’a ulaşım sağladık. Otele (Fleming’s Selection Hotel Wien-City) yürüyüş 5 dk civarında. Odamıza yerleştikten sonra kendimizi dışarı attık.

İlk durak yemek için Figlmüller oldu. Musmutlu midelerimizi alıp Landstraßer Hauptstraße üzerinden Hundertwasser Evi‘ne devam ettik. Yürüyüş süresi 20-25 dk.

Hundertwasser Evi, tasarımı Avusturyalı sanatçı Friedensreich Hundertwasser tarafından yapılmış olan bir apartman aslında ama mimarisi oldukça ilgi çekici. Apartman halen kullanılmakta bu nedenle girip gezilebilen bir yapı değil ancak dışarıdan bol bol inceleyip fotoğraf çekmek mümkün. Rengarenk halini yakalamak ve fotoğraflamak istiyorsanız güneşin daha dik konumdaki halini tercih edebilirsiniz. Binanın etrafı tahmininizden daha dar, bu nedenle açı yakalamak için hareket alanı kısıtlı, en iyisi güneşin açısını yakalamak ☀️ Biz akşamüstü oradaydık biraz zorlandık 🙈 Hemen karşıdaki Hundertwasser Village‘ın da içini gezip, hediyelik eşyalara bir göz atıp Albertina Müzesine doğru yürüyüşe geçtik. Yürüyüş 30 dk civarı sürüyor.

Albertina Müzesi içerisinde 65.000’den fazla çizim, farklı tekniklerle yapılmış bir milyondan fazla baskı eseri ve grafik çalışmalarından oluşan bir koleksiyon barındıran yaklaşık 250 yıldır hizmet veren bir müze.16 Euro (2019 fiyatı) giriş ücretli. 3 bölümden oluşan büyükçe bir müze olduğu için vakit kısıtlılığımız nedeniyle gezmedik. Albertinaplatz‘ı ve Burggarten‘ı gezip Stephansplatz’a gittik. İlk durak St. Stephan Katedrali. Oldukça eski (1147 yılında yapılmış) ve etkileyici bir yapı özellikle de çatı kısmı. Içerisi de bir o kadar güzel ve Duomo di Milano’ya benziyor. Buradan St. Peter Kilisesini gezmeye gittik. Yol üzerinde ve kilise içerisinde müzik bizi karşıladı 😍 Yürüyüşümüze devam edip Hofburg Imparatorluk Sarayı’nın olduğu meydanda küçük bir mola veriyoruz. In Der Burg üzerinden yani sarayın iç bahçesi üzerinden geçerek sarayın devamının ve Viyana Kongre Merkezi‘nin olduğu meydana çıkıp Volksgarten‘a gittik. Günü Säulenhalle‘de gitar dinletisi ile batırdık. Rathaus‘ta “Film Festivali”ne denk geldik. (25 yıldan fazladır Rathaus’ta yaz aylarında yapılıyor festival, gün batımı ile etkinlikler başlıyor, gece yarısına kadar devam ediyor. Yüksek kalitedeki müzikallere yer verilen festivalde dünya mutfağının olduğu yemek standları da gece yarısına kadar hizmet veriyor. Festivale katılım ise ücretsiz.) Biraz da orada vakit geçirip dinlenmek üzere otele geçtik.

Budapeşte’ye geçeceğimiz ertesi sabah ise kahvaltı için soluğu Cafe Sperl’de aldık. Museumsquartier ve Mariahilfer Caddesi’ni de bu arada görme şansımız oldu. Kahvaltımızı yapıp yine mutlu midelerle gezmeye koyulduk. İlk durak Karl Kilisesi, ikinci durak ise Belvedere Sarayı oldu. Karlsplatz’tan D Wien Absberggasse tramvayı ile Belvedere Sarayı’na gidebilirsiniz. Quartier Belvedere’de inip yürüyerek saraya ulaşılıyor. Ya da 71 no.lu Zinnergasse otobüsü ile Untere Belvedere’de inip yürüyebilirsiniz. Saray ve özellikle bahçesi oldukça güzel. Sadece Upper Belvedere (sarayın kendisi) için 16 Euro, Upper ve Lower Belvedere birlikte 22 Euro (2019 fiyatı) giriş ücretli.

Burayı da bitirdikten sonra koşarak valizleri alıp Flixbus’a yetiştik ve Budapeşte’ye doğru yola çıktık. Bir daha yolumuz düşer mi bilinmez tabi ki ama şimdilik Viyana’da soluduğumuz hava, gezdiğimiz sokaklar yeterli oldu 😇

Budapeşte yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bizi buraya tıklayarak instagramdan da takip etmeyi unutmayın😍

Keyifli geziler 🎈

Sevgiler,

H&E


Diğer yazılarımıza bir bakın!

Cover Image for Budapeşte Gezi Rehberi
balondandunya
balondandunya

Budapeşte Gezi Rehberi

Her yönüyle Budapeşte yazımıza bekliyoruz 🙂

Cover Image for Prag Gezi Rehberi
balondandunya
balondandunya

Prag Gezi Rehberi

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden Prag’a dair tüm detaylar..